Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?
2. 7. 2024

Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?

Ak sa chystáte predávať nehnuteľnosť, mali by ste zvážiť, či je vhodné investovať do renovácie. Niektoré úpravy môžu zvýšiť hodnotu domu a prilákať viac záujemcov, zatiaľ čo iné môžu byť zbytočné alebo dokonca odradiť potenciálnych kupcov. Prečítajte si môj článok a zistite, ktoré renovácie sa skutočne oplatia a ktoré nie.

Konzultácia s odborníkom

Predtým, než sa pustíte do renovácie, odporúčam vám poradiť sa s realitným agentom. Ako realitný maklér s bohatými skúsenosťami vám môžem poskytnúť cenné rady ohľadom preferencií kupujúcich a aktuálnych podmienok na trhu. Spoločne môžeme identifikovať, ktoré úpravy budú najefektívnejšie a prinesú najväčšiu návratnosť investície.

Investície do funkčnosti

Namiesto výmeny nábytku sa zamerajte na funkčnosť nehnuteľnosti. Investujte do vecí, ktoré zvýšia celkovú hodnotu bývania pre ďalších majiteľov, ako napríklad výmena elektrických rozvodov, plynového potrubia, inštalatérske práce či oprava strešnej krytiny alebo rôzne bezpečnostné prvky. Tieto renovácie môžu výrazne zvýšiť hodnotu nehnuteľnosti a budúci majiteľ nebude mať stres z veľkých opráv či úprav, ktoré by ho po kúpe čakali. Táto investícia je síce vyššia, no oplatí sa minimálne z dôvodu, že jej návratnosť je takmer istá.

Menšie opravy a úpravy

Menšia investícia je skôr do opráv, ktoré jednoducho a rýchlo dokážete urobiť aj vy. Také vymaľovanie spraví skvelý refresh a nehnuteľnosť vyzerá lepšie. Nemusíte maľovať celé steny, investujte skôr úsilie do bodových opráv viditeľných miest. Rovnako je to s podlahami, kde je opotrebenie prirodzenou súčasťou, no taktiež drobné úpravy namiesto výmeny celej podlahy sú vítané.

Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť, kontaktujte ma prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke.

```

Martina Šnyrová
Autor: Martina Šnyrová

Špecialista na predaj a prenájom nehnuteľností 

Som Martina Šnyrová a mám za sebou viac ako 10 rokov skúseností ako realitná maklérka v Bardejove.

Pre mňa je táto práca oveľa viac ako len zamestnanie - stala sa pre mňa životným štýlom, presvedčením a neustálym zdrojom osobnostného rastu. S radosťou komunikujem s ľuďmi, počúvam ich a snažím sa nájsť riešenia pre ich problémy. Oceňujem dôveru, ktorú mi ľudia prejavujú a som tu, aby som im pomohla, či už ide o predaj alebo nákup nehnuteľnosti.

Môj hlavný cieľ je poskytnúť klientom komplexné riešenia s "all inclusive" službami, ktoré ich odľahčia od všetkých aktivít súvisiacich s predajom nehnuteľnosti. Snažím sa, aby tento proces bol pre nich čo najmenej stresujúci a aby sme spolu dosiahli ich ciele.

Verím, že každý obchod je príbeh a ja som tu, aby som vám pomohla napísať ten váš. Spoločne nájdeme miesto, kde budete nielen žiť, ale skutočne doma.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov