Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?



Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?
30. 6. 2024

Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie? Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?

Plánujete predať svoj dom a zvažujete, či by bolo rozumné investovať do jeho renovácie? V tomto článku vám ponúknem niekoľko užitočných rád, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa, do ktorých oblastí by ste mali investovať svoj čas a peniaze. Prečítajte si môj článok a zistíte, čo všetko je potrebné zvážiť pri rozhodovaní o renováciách.

Prečo investovať do renovácie?

Pred samotným predajom nehnuteľnosti je dôležité zvážiť, či sa oplatí niektoré časti domu obnoviť alebo nie. Niektoré renovácie však môžu potenciálnych kupcov odradiť kvôli ich vlastným preferenciám v štýle. Preto je strategické premýšľať nad tým, kde sú vhodné miesta na investovanie a kde to nemusí byť finančne efektívne.

Konzultácia s odborníkom

Ak nie ste úplne istí, kam by ste mali svoje úsilie sústrediť, odporúčam vám konzultáciu s realitným agentom. Títo profesionáli majú skúsenosti z praxe a poskytnú vám cenné informácie o preferenciách kupujúcich vo vašej oblasti. Realitný agent vás môže usmerniť v tom, ako najlepšie využiť dostupné zdroje na maximálnu návratnosť vašej investície.

Praktické investície

Namiesto výmeny nábytku by ste mali vašu pozornosť upriamiť skôr na funkčné prvky domu. Investícia do vecí ako sú nové elektrické rozvody, plynové potrubie či oprava strechy dokáže markantne zvýšiť hodnotu nehnuteľnosti. Budúci majitelia ocenia tieto praktické vylepšenia, pretože im odstránite obavy z veľkých opravárenských prác po kúpe.

Menšie opravy s veľkým efektom

Niekedy aj menšie opravy dokážu spraviť veľký rozdiel. Vymaľovanie stien alebo lokálne opravy podláh môžu výrazne osviežiť vzhľad vášho domu. Drobné úpravy sú lacnejšie a jednoducho ich zvládnete sami.

Zváženie štrukturálnych problémov

Pokiaľ vaša nehnuteľnosť vykazuje trhliny alebo iné problémy so štruktúrou, je dobré poradiť sa s odborníkmi. Mnohé trhliny sú prirodzeným výsledkom "sadania" stavby, avšak niektoré môžu predstavovať väčší problém ovplyvňujúci stabilitu domu.

Záver – kde vložiť úsilie?

Ako vidíte, investícia do renovácie môže byť veľmi prospešná, ak je správne nasmerovaná. Odporúčam vám vložiť úsilie tam, kde bude mať najväčší vplyv na hodnotu nehnuteľnosti a zabezpečí pozitívny zážitok pre budúcich vlastníkov. Ak sa so mnou budete chcieť o niečom poradiť, spojte sa so mnou prostredníctvom kontaktov na mojom webe.

Martina Šnyrová
Autor: Martina Šnyrová

Špecialista na predaj a prenájom nehnuteľností 

Som Martina Šnyrová a mám za sebou viac ako 10 rokov skúseností ako realitná maklérka v Bardejove.

Pre mňa je táto práca oveľa viac ako len zamestnanie - stala sa pre mňa životným štýlom, presvedčením a neustálym zdrojom osobnostného rastu. S radosťou komunikujem s ľuďmi, počúvam ich a snažím sa nájsť riešenia pre ich problémy. Oceňujem dôveru, ktorú mi ľudia prejavujú a som tu, aby som im pomohla, či už ide o predaj alebo nákup nehnuteľnosti.

Môj hlavný cieľ je poskytnúť klientom komplexné riešenia s "all inclusive" službami, ktoré ich odľahčia od všetkých aktivít súvisiacich s predajom nehnuteľnosti. Snažím sa, aby tento proces bol pre nich čo najmenej stresujúci a aby sme spolu dosiahli ich ciele.

Verím, že každý obchod je príbeh a ja som tu, aby som vám pomohla napísať ten váš. Spoločne nájdeme miesto, kde budete nielen žiť, ale skutočne doma.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

7 chýb pri predaji nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov